دو مورد از انواع رایج و کاربردی در ساخت کابینت، کابینت ام دی اف و کابینت ممبران است. هر کدام از این دو متریال مزایا و معایبی دارد که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف یک تخته فیبر با چگلالی متوسط است و ترکیبی از رزین، تکه های چوب و موم است. روکش کابینت ام دی اف از نوع لمینت و ملامینه است. لمینت از ورقه های کاغذی تشکیل شده و نیاز به باندینگ خواهد داشت.
کابینت ام دی اف به دلیل ارزانی و ابزارخور بودن همیشه مورد توجه ویژه ی خریداران قرار داشته است، اما به علت مقاومت پایین در برابر رطوبت و نفوذ آب در آن، سازندگان کابینت تصمیم گرفتند که سطح ام دی اف را با روکشی از پی وی سی بپوشانند. در این جا کابینت های ممبران یا وکیوم پا به عرصه گذاشت.
کابینت ممبران
کابینت ممبران یا کابینت وکیوم به کابینت هایی گفته می شود که برای آنها از روکش پی وی سی استفاده شده باشد. اغلب مغزیِ خام کابینت ممبران از نوع ام دی اف است و تنها تفاوتی که دارد در استفاده از پوششِ فویلِ پی وی سی است. البته مغزیِ خامِ چوب طبیعی و نئوپان نیز در کابینت های ممبران مورد استفاده است. معمولا طرف خارجی کابینت را روکش ممبران می کنند و طرف داخلی را با پی وی سی سفید پوشش می دهند. کابینت ممبران به صورت مات و براق قابل عرضه است و به دلیل تنوع و گوناگونیِ طرح و رنگ، با سبک های مختلف به خوبی هماهنگ می شود.
کابینتهای وکیوم شده
تمایز عمده ی کابینت ممبران با سایر انواع کابینت در روکش کردن یا وکیوم کردن آن است. وکیوم در حقیقت یک فرآیند است که طی آن با استفاده از چسب و حرارت دهی، ذرات فشرده شده و فضایِ بین مغزی خام و روکشِ پی وی سی کاملا پوشش داده می شود، به گونه ای که با تخلیه ی هوا و ایجاد خلا، دو سطح کاملا به یکدیگر چسبیده و چفت شوند.
از مزیت های کابینت ممبران و وکیوم، مقاومت بیشتر به نسبت کابینت های ام دی اف است. با به کار بردنِ روکش وکیوم، کابینت در برابر رطوبت و نفوذ آب مقاومت پیدا می کند و سطح کابینت نیز قابل ترمیم و نظافت می شود.
دشواری ها و مشکلات کابینت های ممبران
- مهم است که فرآیند وکیوم شدن توسط فردی حرفه ای انجام بگیرد و از چسب، ماشین آلات و متریال مرغوب برای این کار استفاده شود، تا لایه روکش طول عمر بالایی داشته باشد و به سادگی پس از مدتی کنده نشود.
- اگر طرح ها و ابزارهای به کار رفته بر روی چوب ظریف باشند، به سختی می توان آنها را با لایهی پی وی سی وکیوم کرد.
- از دیگر مواردی که در ارتباط با کابینت ممبران باید ذکر شود این است که کابینت نباید مدت زیادی در معرض نور و حرارت خورشید قرار بگیرد، چون سطح آن رنگ پریده خواهد شد.
مزیت های کابینت ام دی اف
- قیمت مقرون به صرفه
- زیبایی
- ابزارپذیر بودن
مزیت های کابینت ممبران
- مقاومت مناسب در برابر رطوبت و نفوذ آب
- دوام بیشتر در مقایسه با لمینت
- سطح صاف و یکدست و زیبا
- تنوع طرحی و رنگی
- موجود در دو حالت مات و براق
- عدم احتیاج به باندینگ