سنگ های گرانیتی
سنگ های گرانیتی گونه ای از سنگ های آذرین هستند که در آنها ترکیبی از مواد معدنی نظیر فلدسپار و کانی کوارتز یافت می شود. این دسته از سنگ ها که به سنگ خارا نیز شهرت دارند دارای بافت های دانه دانه ی ریز و درشت می باشند ، با توجه به مواد تشکیل دهنده ی آن ، سنگ های گرانیت دارای رنگ های متنوعی هستند ولی اغلب در رنگ های مشکی ، صورتی ، خاکستری و سفید دیده می شوند. با توجه به این که یکی از مواد تشکیل دهنده ی این نوع سنگ ها کانی کوارتز است و همانطور که استحضار دارید سنگ کوارتز بعد از سنگ الماس در بالاترین رتبه ی سخت ترین گونه ی سنگ ها قرار دارد ، سنگ های گرانیتی از استحکام و مقاومت بیشتری در برابر ضربه و خراشیدگی و سایش برخوردارند و همین قضیه سبب افزایش قیمت آن نسبت به سنگ های مرمریتی شده است.
سنگ های مرمریتی
در مقابل سنگ های زیبای مرمریتی از خانواده ی سنگ های آهکی هستند که سطوح شفاف تر و براق تری نسبت به سنگ های گرانیتی دارند. از نظر چگالی و وزن ، نسبتا وزن کم تری نسبت به سنگ های گرانیتی دارند و به همان میزان مقاومت و استحکام کم تری نیز دارا می باشند. رنگ اصلی سنگ های مرمریتی سفید است اما در کنار سایر املاح مانند منیزیم ، آلومینیوم ، آهن و غیره به رنگ های دیگری نظیر زرد ، آبی ، قهوه ای ، سبز ، خاکستری و حتی صورتی نیز در می آیند. لازم به ذکر است که سنگ های مرمریتی دارای طرح های رگه دار و راه راه هستند و تنوع طرح و رنگ کم تری نسبت به سنگ های گرانیتی دارند.
مزایا و معایب سنگ های مرمریتی و گرانیتی
سنگ های گرانیتی قدرت جذب آب بالاتری نسبت به سنگ های مرمریتی دارند ، لکه های چربی و مواد غذایی نیز با سرعت بیشتری در آنها نفوذ کرده و این امر موجب می شود تا زودتر زیبایی و ظاهر اولیه ی خود را از دست دهند البته سنگ های مرمریتی هم تا حدود زیادی در این موضوع مشترک هستند و این در اصل یکی از معایب بزرگ همه ی سنگ های طبیعی است.
یکی دیگر از معایب سنگ های مرمریتی نسبت به سنگ های گرانیتی مقاومت پایین این سنگ ها در مقابل موادهای اسیدی مانند انواع سس ها ، آبلیمو و از این دست مواد غذایی می باشد که اگر درمدت زمان کوتاهی از روی سطح پاک نشوند لکه ها از بین نرفته و شفافیت و براق بودن سنگ را از بین می برد و در پایان یکی دیگر از معایب سنگ های طبیعی که در همه نوع مشترک می باشد وزن بسیار بالای آنها نسبت به سنگ کوارتز و سنگ کورین است که منجر به از دست رفتن فرم و حالت کابینت ها به مرور زمان می شود.