کورین از سنگ های سالید سرفیس با کاربردهای بسیار زیاد برای سنگ کانتر، سنگ اپن و سنگ جزیره آشپزخانه است. سنگ کورین به دلیل دوام و کیفیت بالا، از بهترین متریال هایی است که می توان برای سطحِ روی کابینت استفاده کرد. با این حال، کیفیت ممتاز این سنگ تنها زمانی بروز می یابد که کورین شما اصل باشد. متأسفانه برخی سودجویان سنگ های تقلبی و بیکیفیتِ کورین را به جای کورینِ اصل به فروش میرسانند که باعث نارضایتی و ضرر مالی به مشتریان شده است. برای برخورداری از خواص برتر صفحات کورین، لازم است بتوانید کورین اصل را از انواع بدلی تشخیص دهید و با چشمی باز به خرید محصول خود اقدام نمایید.در این مقاله با ما همراه باشید تا راه های تشخیص سنگ کورین اصلی از تقلبی را مرور کنیم.
سنگ کورین چیست؟
کورین از سنگ های مهندسی شده با درصدی از ترکیبِ مواد معدنیِ آلی و پلیمر و رزین است. صفحه سنگی کورین، بدون منفذ، آنتی باکتریال و ترمیم پذیر است. این سنگ به ویژه برای سطوح استریل و بهداشتی، در آشپزخانه و سرویس حمام، مورد استفاده است.
اولین سنگ اورجینال کورین، در سال ۱۹۷۱ توسط شرکت دوپونت به بازار عرضه شد. امروز نیز سنگ کورین در انواع طرح ها و رنگ ها، توسط شرکت های مختلف داخلی و خارجی، تولید می شود.
تفاوت مواد تشکیل دهنده در کورین اصل و غیر اصل
مواد اولیه و ترکیب به کار رفته در ساختِ سنگ کورین، از عوامل اصلی در کیفیت محصول نهایی است. ماده غالب تشکیل دهنده در سنگ های کورین امروزی، آلومینیوم تری هیدرات (ATH) است. این ماده طبیعی از بوکسیتِ سنگ معدن استخراج می شود و سببساز ویژگی هایِ اصلیِ سنگ کورین به شمار می رود. در سنگهای کورین غیر اصل، به جای این ماده، کلسیم کربنات به کار رفته است و خواص و کاربردِ آلومینیوم تری هیدرات را از خود نشان نمی دهد.
شرکت دوپونت که خود مبدع سنگ کورین است، در محصولات ابتدایی، تقریباً از ترکیب دوسوم کلسیم کربنات و یکسوم رزین آکریلیک استفاده می کرد. پس از مشاهده رنگرفتگی و آسیب پذیریِ بیشتر، محققان این شرکت آلومینیوم تری هیدرات را جایگزین کلسیم کربنات می کنند. با این کار، کیفیت و دوام محصول به مراتب در برابر خراش و انواع پاک کننده اسیدی افزایش می یابد. حالا دیگر در تمامیِ سنگ هایِ کورین تولید شده، از ATH به جای کلسیم کربنات استفاده می شود.
فرق کورین تقلبی در چیست؟
رنگِ ماتِ سنگ کورین تقلبی، که با کلسیم کربنات ساخته شده باشد، با ماتیِ سنگ اصل تفاوت دارد؛ در کورین اصل، ماتی به گونهای نیمه شفاف و منحصر به فرد است و دوام رنگ بسیار طولانیتر خواهد بود.
از نظر سختی نیز، کورینِ تقلبی نوعی سختیِ شکننده دارد که کار با ابزارِ برش و سمباده کردن را دشوار میکند؛ در هنگام سمباده، پودر کربنات زیادی در هوا پخش می شود و برای برش نیز ابزار ممکن است زودتر از معمول کند شود.
تفاوت رزین انواع سنگ کورین
سنگ تقلبی کورین به هیچ عنوان کیفیت سنگ اصل را ندارد و دردسرهای زیادی، هم برای صاحب پروژه و هم برای نصاب سنگ، به وجود می آورد. با وجود این، خود سنگ کورین نیز بسته به ساخت، ممکن است کیفیت متفاوتی داشته باشد. در سنگ های کورینی که ترکیبِ دوسوم ATH ثابت است، ممکن است نوع رزینِ سنگ متفاوت باشد. به این ترتیب، سنگهای کورین را به دو دستهی رزین الکریک و رزین پلی استر تقسیم میکنند.
عمده سنگهایِ کورینِ تولیدی در بازار امروز از نوع اکلریک است. رزین اکلریک فرمپذیرتر و ابزارخورتر از رزین پلی استر است و انتخابِ اصلیِ مصرفکننده بهشمار میرود؛ در عوض، رزین پلی استر در برابر حلالها مقاومت بیشتری دارد و برای برخی پروژهها مناسبتر محسوب میشود.