از مسائلی که در هنگام بازسازی و خرید لوازم منزل پیش می آید، انتخاب نوع سینک آشپزخانه است. برای انتخاب سینک، یکی از موارد مهم، روکار یا زیرکار بودن سینک است. اگر تا به حال سینک آشپزخانه خود را عوض نکرده باشید، شاید کمتر با اصطلاحاتِ توکار و زیرکار آشنا باشید. سینک ها امروزه با ظرافت های زیادی در آشپزخانهها نصب می شوند و نوع سینک انتخاب شده در نحوه و محلِ نصب تأثیرگذار است. در ادامهی این نوشته به بررسیِ تفاوت سینک توکار و سینک زیرکار خواهیم پرداخت.
سینک محلی برای شست و شویِ ظرف ها و بهداشت آشپزخانه است، به همین دلیل، آب بندی سینک بسیار مهم است.
اگر سینکی که قرار است بر روی صفحه کابینت اجرا شود به خوبی در محل نصب نشود، ممکن است باعثِ نشت آب شده و به کابینت هایِ شما لطمه وارد کند؛ به ویژه اگر جنس کابینت آشپزخانه و صفحه روی آن در برابر رطوبت مقاومتِ لازم را نداشته باشد.
از این گذشته، شیوهی نصب و درزگیری سینک نیز، در زیبایی آشپزخانه و نمایِ صفحه کابینت تأثیری چشم گیر خواهد داشت.
از این رو، سینک های آشپزخانه معمولاً به شیوه های توکار و روکار نصب می شوند.
اما این دو شیوه چه تفاوتی با هم دارند و چه تغییری را برای فضای سینک آشپزخانه ایجاد می نمایند؟
تفاوت سینک توکار و سینک زیرکار چیست و به چه سینک هایی زیرکار گفته می شود؟
بسیاری از سینک های متداول که در آشپزخانه ها مشاهده می کنیم به صورت سینک روکار هستند. سینک روکار به این معناست که سطح سینک بر روی کابینت قرار گرفته و لبه های آن بر روی صفحه مشخص است.
از سوی دیگر، برای سینک هایی که به صورت توکار نصب می شوند، صفحه کابینت به اندازه سینک برش زده میشود و سینک در داخل کابینت جا می گیرد. در این حالت، فضای پیرامونیِ سینک کاملاً در دل کابینت قرار میگیرد.
به سینک هایی که لبه های آنها در زیر صفحه کانتر پنهان می شود، سینک زیرکار نیز گفته می شود. به عبارت دیگر، در این مدل فقط گودیِ سینک نمایان است.
آب بندی و نگهداری از سینک توکار و زیرکار
از نظر آب بندی، سینکهای توکار و زیرکار به همان خوبی سینکهای روکار عمل می کنند، و اگر می شنوید کسی از نفوذ آب پس از استفاده از این نوع سینک ها شکایت دارد، احتمالاً به دلیلِ عدم آببندیِ صحیح در هنگام نصب است.
با وجود این، اگر از کابینت های امدیاف استفاده می کنید توصیه می شود دور تا دور سینک خشک شود تا آب به هیچ عنوان به کابینت نفوذ نکند. البته چنین مشکلی در صورت استفاده از صفحه های کانتر کورین و کواترز پیش نخواهد آمد، چون این صفحات کاملاً ضد آب بوده و سطحی یکپارچه را با سینک ایجاد می نمایند.
ظاهر و زیبایی سینک توکار و روکار
سینکها، چه روکار باشند و چه توکار، در اشکالِ متنوع مستطیلی، دایره ای، مربع شکل و غیره موجود میباشند.
با این حال، سینک های زیرکار از ظرافت خاصی برخوردار بوده و در طرح های مدرن بهکرات مورد استفاده قرار گرفتهاند. در این شیوه، سینک به خوبی با صفحه روی کابینت ادغام و ترکیب می شود. می توان گفت از نظر زیبایی، سینکهای توکار به دلیل پوشیده بودنِ لبه ها جذاب تر هستند، و اگر زیبایی برایتان در اولویت قرار دارد، بهتر است از انواع توکار و زیرکار سینک استفاده نمایید.
همچنین، سینکهای توکار از جنس کورین نیز ساخته میشوند که با صفحههای سنگی کابینت، و به ویژه صفحه کانتر کورین، هماهنگ بوده و محیطی کاملاً یکپارچه و شیک را پدید می آورند.